Vabatahtlikud leidsid Valgamaal kadunuks jäänud naise

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles hiljuti aitasid OPEROG grupi vabatahtlikud otsida taluõuelt ära jooksnud kuueaastast poissi.
Alles hiljuti aitasid OPEROG grupi vabatahtlikud otsida taluõuelt ära jooksnud kuueaastast poissi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul Valgamaal kadunuks jäänud naise leidmiseks käivitas politsei otsinguoperatsiooni, millesse kaasas teiste seas ka vabatahtlikke. Varahommikuni kestnud otsingud lõppesid tulemuslikult, kui vabatahtlikud leidsid naise elusa ja tervena üles.

Eile õhtul teatati politseile Puka vallas hooldekodust lahkunud 58-aastasest naisest, kes läks kella 17 paiku jalutama ning tagasi ei tulnud. Telefoni naisel kaasas ei olnud, ka puudusid tal Lõuna-Eestis lähedased, kelle juurde minna. Varasemalt oli naine liikunud rangelt vaid hooldekodu ümbruses ning probleeme tema tagasitulekuga ei olnud. Politsei alustas naise leidmiseks otsinguoperatsiooni, kuna oli alust arvata, et tema elu võib ohus olla, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Esmalt kontrollisid patrullpolitseinikud üle kõik Puka ja Otepää kanti jäävad ümberkaudsed teed ning kogusid infot naise võimaliku liikumissuuna kohta kohalikelt elanikelt. Lisaks vaadeldi soojuskaameraga lagedamaid alasid. Oli teada, et naine kardab autosid, kaldub teedelt pigem kõrvale ning väldib kontakti teiste inimestega.

Kuna uut infot naise võimalikust asukohast ei lisandunud, jätkati kella kolme paiku öösel 20 politseiniku ning 10 abipolitseiniku ja kaitseliitlase osalusel maastikuotsinguga lähipiirkonna metsatukkades ja võserikes. Osa politseinikest jätkas piirkonnas paiknevate mahajäetud majade ja samas ka erinevate kortermajade trepikodade kontrollimisega, kuhu naine varjuda võinuks.

Jooksvalt edastati info käimasolevatest otsingutest ka vabatahtlike grupeeringule OPEROG, et selgitada nende võimalusi otsingutele lisajõu panustamisel. Hoolimata öisest ajast pakkusid viis vabatahtlikku end politseile otsingutele appi.

Hommikul kella 6 paiku otsingupiirkonda suundunud kaks vabatahtlikku, mõlemal nimeks Liina, olid end valmis pannud Puka valda jäävate metsaalade kontrollimiseks. Jõhvi-Tartu-Valga teed pidi Puka suunas sõites märkasid nad aga autost, kuidas maanteel kõnnib naine, kelle välimus ühtib politseilt saadud otsitava naise kirjeldusega. Vabatahtlikud teatasid leiust korrakaitsjaid ning isiku tuvastamisel veenduti, et vabatahtlikud olid tõepoolest Tartumaalt Elva lähistelt üles leidnud naise, kes jäi eelmisel õhtul kadunuks Valgamaal. Arstiabi naine ei vajanud ning ta viidi tagasi hooldekodusse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et tihedamat koostööd selle vabatahtlike grupeeringuga alustas politsei Lõuna-Eestis vaid loetud päevad tagasi, kui kohtuti ühise laua taga ning lepiti kokku, kuidas otsingutel ühiselt ja koordineeritult tegutseda.

«Heameel on tõdeda, et kohtumisel räägitu kiirelt rakendust leidis ning pealekauba nõnda tulemusliku lahenduseni viis,» kommenteeris operatiivjuht. Ta lisas, et tunnustust väärivad kõik vabatahtlikud, kes meie inimestest hoolivad ning oma magusamast uneajastki on nõus politseile appi tulema.

«Suurima tänu edastame politsei poolt aga nendele kahele noorele naisele, kelle puhul oli selgelt näha täit pühendumist inimese otsimisel. Nad rakendasid väga tulemuslikult korrakaitsjate praktikat, et töö algab juba sündmuskohale sõites. Just tänu sellele, et teel sündmuskohale jälgiti teravalt maanteeservasid, õnnestus neil hooldekodust ligi 25 kilomeetri kaugusele jalutanud naine üles leida,» kiitis Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles