Riik sõlmis lepingu vähemalt 2050 sisserändaja koolitamiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohanemisprogrammi raames korraldatakse ka välistudengite keeleõpet
Kohanemisprogrammi raames korraldatakse ka välistudengite keeleõpet Foto: Toomas Huik

Siseministeerium on sõlminud lepingu umbes 2050 uussisserändajale koolituste korraldamiseks.

Leping näeb ette kohanemisprogrammi määruses nimetatud baasmooduli, töö- ja ettevõtluse, perekonna, laste ja noorte teemamooduli ning algtaseme keeleõppe koolituste jaoks metoodika ja  õppematerjali väljatöötamist ning koolituste läbiviimist.

Koolitusi telliti orienteeruvalt 2 050 uussisserändaja jaoks, kuid samas on kirjas, et lähtuvalt koolitatavate huvist võib lepingu mahtu suurendada kuni 500 inimese ulatuses.

Lepingu eeldatav maksumus on ligi 1,4 miljonit eurot, millest 85 protsenti tuleb Euroopa Sotsiaalfondist ja 15 protsenti tasub kaasfinantseerijana Eesti riik.

Riigihange on korraldatud lihtsustatud korras ja selle võitis Expat Relocation Estonia OÜ. 

Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks selgitas Postimehele, et koolitusmahtude planeerimisel on lähtutud Eesti sisserändemahtudest. «Igal aastal tuleb Eestisse keskmiselt ca 7000 uussisserändajat. Näiteks 2014. aastal tuli kolmandatest riikidest 3500 inimest ja EList üle 3000, rahvusvaheline kaitse anti 20 isikule,» selgitas Viks.

«Kohanemisprogrammi koolitused on ette nähtud välismaalase kohanemise toetamiseks ja koosnevad teemapõhistest koolitustest, mis annavad välismaalastele teadmised Eesti riigi ja ühiskonna toimimise, igapäevase eluolu korraldamise, töö, õppimise ja perega seotud teemadel ning soodustab ka eesti keele omandamist,» märkis Viks. 

Koolituste sihtrühmaks on kõik vähem kui viis aastat Eestis seaduslikult elanud kolmandate riikide kodanikud, Euroopa Liidu kodanikud ja Euroopa Liidu kodanike perekonnaliikmed.

Samal ajal on siseministeerium välja öelnud, et Eesti on suuteline vastu võtma 84–156 põgenikku kahe aasta jooksul, Euroopa Komisjon pakutu on olnud ligi kümme korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles