Europassi kasutuselevõtust Eestis möödub kümme aastat

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna tähistatakse kümne aasta täitumist Europassi kasutuselevõtust Eestis, tänu millele jõuavad inimeste oskused ja kvalifikatsioonid üle Euroopa üheselt mõistetavalt tööandjateni ning selle tulemusena on lihtsustunud ka tööjõu vaba liikumine.

Europassi nimetuse alla kuulub mitu dokumenti, kuid edulooks peetakse sellesse formaati kuuluvat elulookirjelduse vormi, mida on kümne aasta jooksul Euroopas koostatud rohkem kui 55 miljonit korda. Ka Eestis kasutatakse Europassi CV vormi nii tööle kandideerimisel kui koolides karjääriõpetuse tundides õppematerjalina. Blanketi kasutamist soosib selle lihtsus ja kasutajasõbralikkus.

Kõikides Europassi dokumentides on viide Euroopa kvalifikatsiooniraamistikule, mis teeb pädevuste võrdlemise lihtsamaks nii tööandjale kui õppeasutustele.

Europass loodi Euroopa Komisjoni ettepanekul ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu otsusega 2005. aastal ning sellele järgnes ühise veebikeskkonna ja vastavate keskuste avamine igas Euroopa Liidu ning Majanduspiirkonna riigis. Praeguseks on võrgustikuga liitunud 36 riiki ning Europass on kättesaadav 27 keeles.

Eestis asuv keskus Eestis tegutseb Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas oleva SA Kutsekoda allüksusena ning sellel täitub samuti kümme tegutsemisaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles