Soomes elavad eestlased: oleme siin palganumbri pärast

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Soomes.
Eestlased Soomes. Foto: Reporter.ee

Soomes elavad eestlased tunnevad end hästi ega varja, et on seal vaid raha pärast. Eestisse tagasi tooks neid tööinimesi vaid perekond või lotovõit.

«Suur hulk eestlasi on siin, et teenida raha perele Eestis. Kuna Eesti maksud on niivõrd kõrged, hinnad tõusevad ja palgad jäävad väiksemaks, siis lihtsalt ei elagi Eestis ära,» rääkis Roman Kink Reporterile. Elis Viikna lisas, et Soome riik toetab ka perekonda ja lapsi.

«Kui võtame pagulaste teema. Pagulaste peale raisatakse, aga meie enda rahvas elab vaesuses – tal ei ole mitte midagi, ei ole vett. Mõnes kodus ei ole elektrit ega vett, siis andke mulle andeks, millest me räägime,» lausus Elis Viikna.

Jeanette Dordett rääkis, et tema pidi Eestist ära kolima, sest töötas seitse päeva nädalas 10-12 tundi järjest. «Läksin apteeki ja mul kolm telefoni korraga helises, siis ma leidsin, et see ei ole minu jaoks ja tulin siia (Soome – toim.) ära,» ütles naine.

«Kui ma lotoga võidan, siis ma lähen Eestisse tagasi, muidu ei lähe.»

Marko Nelson rääkis samas, et eestlased Soomes väga rahulikud ei ole. «Neil on tähtis, et mida võimsam BMW, mida suurem kett on kaelas…see on nii tähtis eestlasele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles