Martin Hallik lahkub Tartu Ülikooli õppeprorektori ametikohalt poolte kokkuleppel

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikoolis viis aastat õppeprorektori ametit pidanud Martin Hallik lahkub kuna tema eesmärgid on täidetud ning rektor Volli Kalmu sõnul toimub tema ametist vabastamine poolte kokkuleppel.

«See oli mõlemapoolne kokkulepe,» ütles Kalm. Viis aastat ametis olnud Hallik on rektori hinnangul ära teinud põhimõttelised ja olulised asjad. «Seepärast on nüüd sobiv moment tal sellest pikast tööst ettenähtud 11 kuu jooksul taastuda ning seejärel jätkata seda, mida ta tegi Alar Karise rektoraadis ehk Tartu Ülikooli raamatukogu direktorina,» lisas ametis olev rektor.

Ka Hallik nimetab oma lahkumise põhjusena pikka ametis oldud aega, mille jooksul on ta saavutanud kõik endale seatud eesmärgid. «Need eesmärgid, mis mul olid siis kui ma eelmise rektori juhtimise all alustasin ning need olulised eesmärgid, mis mul tekkisid ametis oldud aja jooksul, need kõik on täidetud,» rõhutab ta.

Olulisteks saavutusteks peab Hallik tähtajatu õpetamisõiguse sisseviimist õpetajakoolituse õppekavadel ning õppeassistentide süsteemi juurutamist. Lisaks tunneb ametist lahkuv õppeprorektor uhkust selle üle, kuhu ollakse jõutud Tartu Ülikooli kirjastuse arendamisel: «kirjastus on viidud olukorda, kus see on korralikult töös ning võrreldav Euroopa parimate ülikoolide juures asuvate kirjastustega. Andmebaasidesse on tulnud juurde palju ajakirju,» selgitab Hallik.

Lisaks toob Hallik saavutustena välja Tartu Ülikooli poolt tudengitele esitatavad kõrged nõudmised vastuvõtmisel ning akadeemiliste õppekavade kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse põhimõttelise reformi: «Järgmistel eelarveaastatel seotakse õppekavade kvaliteet ja jätkusuutlikkus ülikooli eelarve ja rahastamisega. Nõukogu kinnitas esmaspäeval selle teist korda ning seega on reform sisuliselt tehtud,» ütles Hallik. Ta lisas, et arutelu käib veel mõnede kvaliteedimõõtmise kriteeriumide üle, kuid ka need saavad juuni lõpuks paika.

«Suured teod on tehtud, kuid õppekvaliteedi eest võitlemine kestab nii kaua kui ülikool,» võtab Hallik oma ametiaja kokku.

Uus õppeprorektor, kelleks saab senine Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna prodekaan Mart Noorma, asub ametisse juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles