Sigade korjused maetakse leidmise kohas maha

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) matab Pärnumaalt Vändra vallas metsa all vedelenud sigade korjused nende leidmise kohas maha.

Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi ütles Postimehele, et Samliku küla lähedalt leitud sigade korjused asusid eramaa ja RMK maa piiril ning RMK nõustus pärast keskkonnaametiga kooskõlastamist korjused maha matma.

Veterinaarkeskus võttis sigade korjustelt analüüsid, et kontrollida, kas lihakehadel mõnda haigust ei ole.

«Sigade Aafrika katku praegu Eesti kodusigade populatsioonis ei ole, küll aga esineb seda uluksigadel. Me arvestame võimalusega, et lihakehad võivad seda haigust sisaldada. Proovid läksid täna laborisse ja analüüsitulemused selguvad ilmselt homse päeva jooksul,» rääkis Mogilnõi.

Pärnumaa veterinaarkeskus üritab välja selgitada seakorjuste päritolu, kasutades selleks kõiki võimalikke allikaid.

«Praegu ei oska me sigade päritolu kohta midagi öelda. Metsa all vedeles umbes 30 kodusiga, mis olid töödeldud veerandrümpadeks. Nii palju kui roiskuvate lihakehade pealt näha oli, ei olnud seal ühegi farmi ega lihakombinaadi markeeringut,»  sõnas Mogilnõi.

Seakorjuste metsa alla viimise eest võib karistada juriidilist isikut kuni 3200-eurose trahviga ja eraisikut kuni 300 trahviühikuga ehk 1200-eurose rahatrahviga.

Sigade korjused olid metsa all vedelenud 2-3 nädalat. Korjused olid mitmes kihis, neist pealmised olid hakanud juba roiskuma, alumised olid veidi paremas seisus.

Seakorjused avastas eile Samliku küla lähedalt Rõusa-Suurejõe jahimeeste seltsi juht.

* Parandus neljandas lõigus, Eestis esineb uluksigadel Aafrika katku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles