Ilves: ELi ja Venemaa normaalseid suhteid pole võimalik lähiajal taastada

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Viinis Müncheni julgeolekukonverentsi tuumikgrupi kohtumisel.
President Toomas Hendrik Ilves Viinis Müncheni julgeolekukonverentsi tuumikgrupi kohtumisel. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul ei ole lähitulevikus Euroopa Liidu ja Venemaa normaalsete suhete taastamise võimalik, kui Venemaa jätkab oma agressiivset käitumist.

«Euroopa Liidu ja Venemaa normaalseid suhteid pole võimalik taastada, kuni jätkub Venemaa agressioon Ukraina vastu, Venemaa lennukite transponderiteta lennud rahvusvahelises õhuruumis ning Euroopa Liidu kodanikke röövitakse liidu territooriumilt,” ütles Ilves täna Viinis toimuval Müncheni julgeolekukonverentsi tuumikgrupi kohtumisel.

Ilvese sõnul on realistlik poliitika Venemaa suhtes vaoshoidmine, mis  ei tähenda rahvusvahelisi reegleid rikkunud Venemaa isoleerimist, vaid ekspansionistlike taotluste jõulist blokeerimist.

«Praeguse konflikti lahenduse võti on Ukraina reformimine ning moderniseerimine, milleks lääneriigid saavad anda senisest veelgi suurema panuse Ukraina valitsuse toetamisega,» lausus Eesti riigipea.

Müncheni julgeolekukonverents peab tuumikgrupi kohtumisi alates 2009. aastast erinevate riikide pealinnades, eesmärgiga keskenduda teemadele, mis mõjutavad rahvusvahelist julgeolekut. Kohtumisele on kutsutud umbes 60 mõjukat osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles