Bob Woodward: Obama võib Clintonist asepresidendi teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bob Woodward
Bob Woodward Foto: SCANPIX

Kuulujutud, nagu kaaluks USA president Barack Obama 2012. aasta valimistel praeguse asepresidendi Joe Bideni asemel kandideerimist koos välisminister Hillary Clintoniga, said eile hoogu juurde, kui legendaarne USA ajakirjanik Bob Woodward teatas, et seda võimalust ei saa välistada.

CNNi saatejuht John King küsis portaali Politico.com teatel Watergate'i skandaali avastamisega kuulsaks saanud Woodwardilt, et kas ta oma äsja ilmunud raamatu «Obama sõjad» jaoks infot kogudes kuulis ka midagi intrigeerivat telgitagustest.

«Paljud inimesed arvavad, et kui president on 2012. aasta lähenedes pisut nõrk, võib ta teha vahetuse ja nimetada asepresidendikandidaadiks Hillary Clintoni,» rääkis King.

«See võimalus on laual,» vastas Woodward. «Ja mõned Hillary Clintoni nõunikud näevad seda 2012. aastal reaalse võimalusena.»

Woodward lisas, et Obama vajab hääli naistelt, latiinodelt ja pensionäridelt, kelle seas Clinton 2008. aastal presidendiks kandideerides populaarne oli.

«Teine huvitav küsimus on, kas Hillary Clinton võib ise 2016. aastal presidendiks kandideerida, olles siis ise noorem kui Ronald Reagan presidendiks valimise ajal.»

Woodward ei pakkunud oma väidetele ühtegi tõendit. Valge Maja ametniku sõnul on spekulatsioonid Bideni asendamisest Clintoniga täiesti alusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles