Pagulaste suhtes kriitilised tsiklimehed plaanivad sõita Vao külla

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomehed. Pilt on illustratiivne
Motomehed. Pilt on illustratiivne Foto: Ants Liigus/PPM

Facebooki grupi Tsiklirahvas liikmeid on kutsutud 4. juulil osa võtma ühissõidust Vao külla, avaldamaks kohalikele toetust nende avalikule pöördumisele külas asuva varjupaigataotlejate majutuskeskuse laiendamise ning sealsete elanike arvu suurendamise üle 35 inimese vastu.

Ettevõtmise korraldajad rõhutavad sotsiaalmeedias, et tegemist on mittepoliitilise ja mitterassistliku lihtsa ühise küllasõidu ja toetusavaldusega Vao küla rahvale.

«Tegu on rahumeelse ühissõiduga, et näidata külaelanikele, et nad ei ole jäetud oma probleemiga üksi ja et on inimesi, keda huvitab. Nahavärviga EI OLE siin mitte mingit pistmist,» kirjutas üks ürituse organiseerijaist.

«Niisama võib minna külla küll, aga lootsin sellest ikka seda esialgset plaani, mis ei sobi sõnaga «mittepoliitiline»,» kirjutas üks üritusest huvitanu, kelle arvates peaks ühissõidu mõte olema see, et «näidata vastumeelsust valitsuse plaanile lubada pagulasmasse riiki».

Talle sekundeeris teine võimalik osaleja: «Kinni just pole vaja siduda, aga visuaalselt tuleb neile märk anda nende mittesobivast kohalolust seal ja võimalikest tagajärgedest eksimuste korral kohaliku elu, kultuuri ja tavade rikkumisel. Seda võiks neile keegi isegi öelda, kui nendest mõni tuleb huvi tundma, mis kogunemine on.»

«Ega me sinna laamendama pea minema, näitame lihtsalt oma suhtumist ja kohalolekut ning ühtekuuluvust, saunas kuuleb kindlasti ka kohalikelt fakte,» täheldas kolmas.

Oli ka neid, kes seadsid ürituse mõtte kahtluse alla: «Nii, ja sõidame sinna? Mis teeme seal siis? Seome pagulased kinni ja viime Venemaa piiri peale?»

Virumaa Teataja kirjutas täna, et Vao elanikud on kogunud 92 allkirja avalikule pöördumisele külas asuva varjupaigataotlejate majutuskeskuse laiendamise ning sealsete elanike arvu suurendamise üle 35 inimese vastu. Külas on elanikke 300 ringis. Pöördumise üks koostajaid Ulvi Mehiste rääkis, et pöördumine oli kogu külarahva algatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles