Eesti-Vene kontrolljoone valmimine lükkub uude aastasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK harvester Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas.
RMK harvester Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas. Foto: Margus Ansu

Eesti-Vene kontrolljoone Eesti poolse piiririba raadamistööd pidanuks valmis olema juba käesoleva kuu alguseks, ent pehme talve ning probleemide tõttu maaomanikega on tööde valmimine lükkunud uude aastase.

Kokku jääb piiririba alla 99 eraomandis olevat maaüksust, millest 24 pole antud luba teha raadamistöid, üks peamisi põhjusi selleks on maaomanike soov oodata kuni riik maa ühes kasvava metsaga ära hindab ning välja ostab, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv ütles, et osad tööd rasketel ja soistel kohtadel jäävad ootama seda aega, kui maa on jääs, aga enamusega tahaks valmis saada.

«Siis peaks järgnema järgmine etapp - igasuguste piirirajatiste ehitamine,» lausus Kohv.

Soiste alade alla jääb umbes 60 hektarit maad, kokku on piiriribal metsa raadatud tänaseks ligemale 200 hektaril, ees seisab aga veel umbes 130 hektari raadamine, sest tööde käigus on tegelik hektarite maht kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles