Metsast leitud seakorjustel Aafrika katku polnud

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakorjuste hunnik oli kuhjatud Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteest vaid mõnesaja meetri kaugusele metsa.
Seakorjuste hunnik oli kuhjatud Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteest vaid mõnesaja meetri kaugusele metsa. Foto: Kaspar Pokk/Kanal2

Pärnumaa veterinaarkeskus tegi kindlaks, et Vändra vallas metsa all vedelenud seakorjustel seakatku ei olnud, eile mattis riigimetsa majandamise keskus (RMK) sigade jäänused nende leidmise kohas maha.

Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi ütles Postimehele, et veterinaarkeskus arvestas Aafrika katku võimalusega seakorjustel. Kuigi Eestis kodusigadel Aafrika katku pole, on seda haigust leitud uluksigadelt. Seetõttu saatis veterinaarkeskus laborisse sigadelt võetud proovid, mis osutusid negatiivseteks.

Pärnumaa veterinaarkeskus üritab välja selgitada Samliku küla lähedal metsa all seakorjuste päritolu, kasutades selleks kõiki võimalikke allikaid. Tänase seisuga ei ole keskusel ühtegi juhtlõnga sigade päritolu kohta, kuna lihakehadel markeeringuid ei olnud.

Seakorjuste metsa alla viimise eest võib karistada juriidilist isikut kuni 3200-eurose trahviga ja eraisikut kuni 300 trahviühikuga ehk 1200-eurose rahatrahviga.

Seakorjused avastas teisipäeval Samliku küla lähedalt Rõusa-Suurejõe jahimeeste seltsi juht. Metsa all vedeles umbes 30 kodusiga, mis olid töödeldud veerandrümpadeks.  Sigade korjused olid metsa all vedelenud hinnanguliselt 2-3 nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles