Viimase minuti eksamitulemused panevad kooli keerulisse olukorda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksam Haljala gümnaasiumis.
Eesti keele riigieksam Haljala gümnaasiumis. Foto: Marianne Loorents

Kui veel täna hommikul infosüsteemi sisestatud eksamitulemus paneb lõpuaktusi pidavate koolide personali kibekiirelt tegutsema, siis SA Innove kinnitusel on eksamitulemused tulnud lubatud ajal ning nüüdseks peaksid kõik tulemused ka infosüsteemis nähtavad olema.

Kui eile olid süsteemis olemas eesti ja inglise keele riigieksamite tulemused, siis matemaatika eksami tulemust veel kõikides koolides näha ei saanud. Seetõttu pidid näiteks Jakob Westholmi gümnaasiumi õpetajad juba hommikul kell 7 kooli tulema, et end õpilaste eksamitulemustega kurssi viia ja lõputunnistuse üleandmiseks kõik vajalik valmis seada. Postimehe teada on end eksamitulemuste hilise saabumise tõttu keerulisest olukorrast leidnud koole teisigi.

Miks eksamitulemuse teatamine viibis, ei osatud koolist öelda, ent arvati, et tegemist on riigieksamitega tegeleva SA Innove poolse probleemiga. Sihtasutuse kommunikatsioonijuhi Anneli Aabi teada ei ole süsteemis mingisugust probleemi olnud.

«Need (matemaatikaeksami tulemused – toim.) pidid tulema sel nädalal ja tulid eile ja need on kõik infosüsteemis väljas,» ütles Aab. «Üldiselt tulevadki tulemused suhteliselt viimasel minutil enne aktusi,» selgitas ta.

SA Innove esindaja tõdes, et sellise probleemiga pistetakse rinda pea igal aastal. «Kuna töid hinnatakse mitmeid kordi mitmete inimeste poolt ja sisestatakse hindeid infosüsteemi, kontrollitakse vigu - see ongi pikk protsess. Tihti ongi nii, et see (eksamitulemus - toim.) tulebki päris viimasel hektel,» rääkis Aab.

«See on kiire aeg nii korraldajatele kui ka koolidele,» lisas ta.

Innove kodulehel on kirjas. et riigiportaalis muudetakse andmed eksamitulemuste kohta kättesaadavaks järk-järgult, vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad. Ülehomsest saab riigieksamitunnistusi ka elektrooniliselt alla laadida.

Kui keegi infosüsteemis oma riigieksami tulemust ei näe, tuleks pöörduda SA Innove poole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles