Kohus võttis elumajades vargil käinud noormehed vahi alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas üleeile Pärnus kinni kaks noormeest, keda kahtlustatakse eramutest varguste toimepanemises. Prokuröri taotlusel vahistati nad eeluurimise ajaks.

Pärnu politseijaoskond sai alates 9. juunist Vana-Pärnu ja Raeküla linnaosast kokku kuus teadet, milles anti teada, et sees käidi lukustamata eramutes ja varastati erinevaid esemeid, kaasa viidi tahvelarvuti, sülearvuti, mobiiltelefone ja rahakotte, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Politsei tabas 16. juunil kaks kohalikku noormeest, kelle osas oli kahtlus, et nad võivad nende vargustega seotud olla. 25- ja 19-aastane noormees peeti kahtlustatavatena kinni ning nende ülekuulamisel saadi teada ka varastatud asjade asukoht. Praeguseks on enamik asju omanikele õnnestunud tagastada.

Käimasoleva kriminaalmenetluse aluseks on karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb vargust. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Prokurör taotles Pärnu maakohtult luba kahtlustatavate vahistamiseks eeluurimise ajaks, kohus pidas taotlust põhjendatuks ja andis loa.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk tundis heameelt selle üle, et järjepidev töö nende juhtumitega viis kahtlustatavate kiire tabamiseni ning omanikele nende asjade tagastamiseni. «Need juhtumid on küll lahendatud, kuid valvsust minetada siiski ei tohiks. Koduuksed on õige lukustada nii kodust lahkudes kui ka öötundideks, mil pererahvas magab,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles