Vane: juhtidel tuleb liiklemisharjumusi muuta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Vane.
Villu Vane. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Osa autojuhtide sõnul takistavad paljud uued ringristmikud liiklust, kuid maanteeameti nõuniku Villu Vane hinnangul peaksid autojuhid oma sõiduharjumusi muutma.

Eesti linnadesse ja asulatesse, aga viimasel ajal ka väljapoole neid, on rajatud hulk ringristmikke, mis osa autojuhtide meelest takistavad liiklemist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Näiteks on autojuhtidele pinnuks silmas Paide ja Türi vahelisele maanteele rajatud Kirna ringristmik, sest iga kolmas-neljas sõiduk sellele teele ära ei mahu ja lisaks on teemehed korduvalt pidanud maha sõidetud piirdeposte asendama.

Maanteeameti nõunik Villu Vane ütleb aga, et ehitatud ja projekteeritud on ringristmik nõuetepäraselt ja nüüd tuleb juhtidel muuta oma liiklemisharjumusi. «Ringi mõte on ju tegelikult selles, et sundida füüsilise keskkonnaga juhti kiirust maha võtma,» selgitas Vane.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles