Motoparaadil protesteeritakse seksuaalvägivalla vastu

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Motokool Load.ee

Homme keskpäeval alustatakse Tallinna Järve Selveri parklast motoparaadi Hiiumaale, millega toetatakse Eesti seksuaalvägivalla vastast kampaaniat.

Paraadil osalejad kannavad üheskoos sõnumit: «Eesti mootorratturid seksuaalvägivalla vastu!». Selle sõnumiga soovitakse toetada Seksuaaltervise Liidu poolt korraldatavat seksuaalvägivalla vastast kampaaniat ning kummutada ühiskondlike eelarvamusi, mille kohaselt on mootorratturite kuvand eestlaste silmis pigem agressiivne.

Motoparaad tipneb suure jaanipeoga Kärdlas Rannapaargus ning üritusest on oodatud osa võtma kõik huvilised. Jaanipidustustel esineb näiteks Metsatöll ning festivali teisel toimub pokkerituur ümber Hiiumaa.

Tegu on traditsiooniga, mis sai alguse motokooli Load.ee soovist edendada Eesti motokultuuri ning paraad toimub sel suvel juba neljandat korda. Kooli asutajate Mall ja Villem Freimani sõnul on paraadi laiemaks eesmärgiks õpetada mootorratturitele ohutut ühissõitmise viisi.

Seekordsele paraadile on oodata ligikaudu 500 mootorratturit, mille puhul oleks tegemist rekordarvuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles