Võidupüha paraad Hiiumaal toob kaasa muudatusi liikluses

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudaastane Võidupüha paraad Valgas.
Möödunudaastane Võidupüha paraad Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses 23. juunil Hiiumaal Kärdlas toimuva Võidupüha paraadiga palub Kaitseliit kõigilt hiidlastelt ja saare külalistelt mõistmist. Samuti palutakse võimalusel saarele sõitmist 22. juunil ja mandrile 23. juunil vältida, või varuda selleks lisaaega. Lisaks toob paraad kaasa liikluspiiranguid Kärdla linnas 22. ja 23. juunil.

Paraadi peakorraldaja Heiki Arikese sõnul on Võidupüha paraadi korraldamine Hiiumaal logistiliselt tavapärasest keerukam. «Ent teisalt on Hiiumaa seni ainuke maakond, kus Võidupüha paraadi seni pole korraldatud. Tänavusega klaarime selle auvõla,» ütles Arike.

Rohuküla-Heltermaa sõidugraafikud on küll juba pühadele eelneval nädalavahetusel tavapärasest tihedamad, et anda võimalus reisida  Hiiumaale aegsasti kohale.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul saavad kõik anda oma panuse Hiiumaa jaoks ajaloolise sündmuse õnnestumisse.

«22. ja 23. juunil on mitmed reisid seotud peamiselt ainult paraadi teenindamisega. Seetõttu palume võimalusel planeerida juba oma reis nii, et saaks sõita teistel aegadel,» ütles Hiiuväin.

Paraadi bussikolonnid ja teenindavad sõidukid liiguvad peamiselt esmaspäeval, 22. juunil reisidega Rohukülast kell 13, 14:30 ja Heltermaalt 23. juunil kell 13, 14:30 ja 16.

Võidupüha paraad toob kaasa ka piiranguid Hiiumaa, peamiselt küll Kärdla liikluses. Vaata piiranguid siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles