G4Si turvaülem sooritas tööpostil enesetapu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv. Foto on illustratiivne.
Relv. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnus asuv G4Si turvavahetuse ülem sooritas enesetapu, tema surnukeha leiti alles tunde hiljem.

Juhtum leidis aset 15. mail, mil mees patrullautos relvast end maha laskis. Postimehe andmetel leiti tema surnukeha alles 12 tundi hiljem. Kui järgmine vahetus tahtis autosse mina, hakati seda otsima ja leiti GPSi abil metsa vahelt.

Turvafirma G4S jääb teema kommenteerimisel väga napiks. «Ühes piirkondlikus teenistuses toimus kahetsusväärne ja kurb sündmus. Me kaotasime pikaaegse kolleegi,» märkis G4Si Eesti kommunikatsioonispetsialist Esme Kassak. «Tegemist ei olnud ettevõtte ega kliendi vara vastase ründe tõkestamise ega muu tööülesannete täitmisest tulenevaga,» kinnitas ta. «Politsei on asjaolud välja selgitanud, meie lisaks kommenteerida ei saa.»

Politseist öeldi Postimehele, et lähedaste huvides politsei enesetappudega seonduvaid detaile ei täpsusta.

Postimehele teadaolevalt toimus enesetapp teenistusrelvast. Küsimusi tekitab ka see, kuidas oli mees patrullautos üksi, sest nii nagu politseinikud, liiguvad ka patrullivad turvamehed alati paaris. Samuti tehakse teatud kindla aja tagant turvameestele saatjate kaudu kontrolle, mistõttu on kummaline, et mees sai nii kaua kadunud olla.

Kassak märkis, et neist kahest faktist (enesetapuks kasutati teenistusrelva ja juhtum toimus ettevõtte patrullautos) üks vastab tõele, teine mitte, kuid enamat ta ei täpsustanud. Teenistusrelv oli turvaülemal ametist lähtuvalt olemas küll. «Kuna tegu oli turvaülemaga, oli ta autonoomne ja iseseisev töötaja, kellel pidevat kontrolli peal polnud,» lisas Kassak. Ta lisas, et juhtum ei olnud seotud tööga, vaid leidis aset tööajal kokkusattumuse tõttu.

«Me tunneme kaasa oma endise kolleegi lähedastele,» ütles ettevõtte kommunikatsioonijuht.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles