Mikser: kaitseministrina olen USA suursaadiku tööga väga rahul

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Jaanus Lensment

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul on ta Ameerika Ühendriikide suursaadiku Jeffrey D. Levine tööga väga rahul ning oma Eestis viibitud aja jooksul on saadik teinud kõik endast oleneva, et Eesti oleks maksimaalselt kaitstud.

Muuhulgas tegi just Levine’i töö võimalikuks tankitõrjesüsteemi Javelin ostulepingu Eestiga, tänu millele tõuseb Eesti kaitseväe lahinguvõime, kirjutas Mikser sotsiaalmeedias kommentaariks USA välisministeeriumi inspektsiooni osakonna kriitilisele hinnangule suursaadiku tööle.

Meie suhtlus on alati olnud väga tihe, töine ja avatud ning mul on hea meel, et raportis on kajastatud suursaadiku hiilgavad suhted nii USA kui ka Eesti sõjaväelastega, märkis Mikser.

Ühendriikide Tallinna saatkonna tööga tutvunud USA välisministeeriumi inspektsiooni osakonna töötajad andsid siinse suursaadiku Jeffrey D. Levine´i tööle kriitilise hinnangu.

Copy
Tagasi üles