Marrandi: maaelu probleeme peaks lahkama erakonnapoliitika väliselt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Postimees/Scanpix

Poliitik Jaanus Marrandi arvas tänases saates «Foorum», et maaelu probleemide lahendamiseks tuleks leida võimalikult lai kandepind ja seda tuleks teha võimalikult erakonnapoliitikaväliselt positsioonilt.

Keskerakondlasest poliitik Arvo Sarapuu aga eitas nagu oleks Maarahva V kongressi näol tegemist poliitilise aktsiooniga. «Kas sellel on tähtsust, kes saali kinni paneb?»

«Minu hinnangul on olulisem, et kongress toimub ja inimesed saavad kokku ja saavad oma mõtteid välja öelda. Ning loodetavasti sellega ka kõik veel ei lõppe,» ütles Sarapuu.

Kalle Hamburg Talupidajate Keskliidust ütles, et mõned talupidajad siiski lähevad kongressile, aga Talupidajate Keskliit ise ei osale. «Maaelus on loomulikult probleeme, aga antud juhul ongi küsimus formaadis. Selline formaat on revolutsiooni tegemiseks, mitte maaelu probleemide lahkamiseks.»

Teiseks tõi Hamburg välja, et siiani ei ole keegi näinud ühtegi deklaratsiooni versiooni. «Poliitiku haamriga tehakse otsus ja kõik lähevad koju.»

Kuna kongressil pole kõik poliitilised jõud võrdselt esindatud, on seda Marrandi sõnul väga keeruline Maarahva kongressiks nimetada. «Ega maarahvas pole asjata öelnud, et kes maksab, see tellib muusika.»

Pärast seda, kui Sarapuu käis saates välja lause «kui Keskerakond on valitsuses olnud, on rahval hästi läinud» ütles Marrandi, et tegelikult pole reaalelus viimaste valitsuste ajal põllumajanduspoliitikas väga suuri muutusi toimunud.

«Tuletaksin Sarapuule meelde, et omal ajal oli Keskerakond Euroopa Liiduga liitumise vastu, mis tekitas omajagu probleeme. Selles mõttes tuleks kõiki asju vaadata pikemas perspektiivis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles