Võrno: ma ei kirjutanud silpigi nahavärvist või rassist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno.
Hannes Võrno. Foto: Erik Prozes

Kaitseväe teavitusohvitseri kapten Hannes Võrno sõnul ei kirjutanud ta oma palju vastukaja leidnud sotsiaalmeedia postituses sõnagi kellegi nahavärvist või rassist.

«Ma tänan kõiki mõistusega inimesi, kes oskasid sõnadest «murjan» ja «metsaline» lugeda välja seda mida ma ütlesin. Murjan on kasimatu ja mittemillestki hooliv ning metsaline on ebainimlik ja karistamatu tegelane. Ma ei kirjutanud ega ole öelnud poolt silpigi kellegi nahavärvist või rassist. Pean silmas mõtteviisi, kus murjan või metsaline võib olla mistahes rassi või rahvuse esindaja. Nii nagu tibla võib olla kestahes rahvusest sovjett,» kirjutas Võrno oma Facesbooki lehel.

Võrno sõnul on küündimatu, et uudisteagentuurid ja peavoolu- ning tabloidmeedia püüavad lausa püüdlikult otsida rassismiteemat ning interpreteerida oma lihtlausete lugemisoskuse tasemel põimlausetes kirjutatut.

«Mul on siiralt kahju, et kaitseminister ning kaitsevägi on kistud teemasse, mida pooltoore ja valega maitsestatud rokana avalikkusele helpida antakse,» lisas Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles