Iga teine kukub sõidueksamil läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam
Sõidueksam Foto: Ants Liigus

Mihkel Pedak sai sel nädalal autosõidueksami tehtud ainsagi eksimuseta ja astus sellega nende 48 protsendi hulka, kellel see on Pärnu liiklusregistri büroos õnnestunud esimesel katsel.

«Olen internetis näinud videoklippi, kuidas autosõidueksamil läbikukkunu üritab eksamineerijat jakobsoniga ära osta, kuid ma ei usu, et kedagi tahtlikult läbi kukutatakse, et raha välja pressida,» usub sõidueksamiga esimesel katsel maha saanud 18-aastane Mihkel Pedak, kirjutas Õhtuleht.

Endanimelise liikluskooli omanik Johannes Pirita ei pea poolte loatahtjate läbikukkumist eriliseks probleemiks – Põhjamaades olevatki umbes sama seis.

Teeneka liiklusõpetaja hinnangul mõjutab eksamitulemust praegu tugevasti see, et sõidueksami peab tegema võõra autoga ning teiseks satub eksamisõit sageli algaja sohvri jaoks võõrastele tänavatele, kuid Pirita hinnangul on kõige olulisem, et sõidueksami sooritaja säilitaks külma närvi.

Aide autokooli omanik ja autokoolide liidu president Enn Saard lisab Pirita miinuste loetellu veel ka suuremate linnade pika eksamijärjekorra, sest näiteks Pärnus võib saba küündida ligi paari kuuni ja autokooli edukalt lõpetanu võib Saardi arvates selle aja jooksul osa sõiduoskusest unustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles