Politsei uurib Edgar Savisaare miljonilaenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Põhja prefektuur uurib Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare mullu saadud mitme miljoni krooniseid laene, mida ta pole oma majanduslike huvide deklaratsioonis avaldanud.

Rahapesu andmebüroo juht Raul Vahtra märkis, et andmebüroo tuvastas mullu Edgar Savisaarele tehtud suured ülekanded rutiinse kontrolli käigus. «Kuna ülekannete puhul polnud tegu rahapesuga, polnud see meie pädevus ja andsime materjalid üle politseile,» sõnas Vahtra, soovimata täpsustada, kui suurte tehingutega tegu oli.

Eesti Ekspress kirjutab, et Edgar Savisaar sai Vilja Savisaarega lahutuse käigus vara jagamise tarvis Ain Seppiku poegadele kuuluvalt osaühingult 2,7 miljoni kroonise laenu, mille maksis neile tagasi veidi rohkem kui kuu pärast, olles summa laenanud omakorda ühelt avalikkusele tundmatult isikult.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide kinnitas Postimees.ee’le, et Edgar Savisaare suhtes algatati väärteomenetlus tänavu 2. septembril. «Tallinna linnapea Edgar Savisaar on esitanud 2009. aasta majanduslike huvide deklaratsioonis mittetäielike andmeid,» täpsustas Loide menetluse algatamise põhjust. «Inimene on oma ütlused selle kohta andnud,» lisas ta.

Laenusumma, mis Savisaarel oli jäetud deklaratsiooni esitamata, oli politsei kinnitusel 2,7 miljonit krooni ja laenu andis talle OÜ Bravotex.

«Laenusumma sai kätte menetlusalune isik 29. oktoobril 2009. aastal,» sõnas Loide.

Deklaratsioonis teadvalt valeandmete esitamine võib tuua kaasa rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles