Kaitseliit arutab Pauluse liikmestaatust pärast protsessi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Paulus.
Assar Paulus. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kaitseliit arutab meedias Eesti allilmaliidriks nimetatud Assar Pauluse liikmelisust vabatahtlikus riigikaitseorganisatsioonis pärast kohtuprotsessi lõppu.

Kaitseliidu pressiesindaja ütles BNSile, et Assar Paulus kuulub Kaitseliidu Pärnumaa malevasse. Malev on otsustanud, et ei aruta Pauluse liikmelisust enne, kui suvel alanud kohtuprotsess on lõpule jõudnud ning otsus langetatud.

Pressiesindaja lisas, et Paulusel on kaprali auaste ning ta on osalenud aktiivselt maleva tegevuses.

Harju maakohus hakkas 10. juunil arutama mahukat kriminaalasja, milles süüdistatakse kolme meest, nende hulgas meedias allilmaliidriks nimetatud Assar Paulust kuritegeliku ühenduse juhtimises ja 18 meest ning ühte naist kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Kokku on süüdistuse saanud 26 inimest ja kaks ettevõtet. Süüdistuse kohaselt juhtis 52-aastane Assar Paulus alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles