Rait Maruste liitus Reformierakonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste.
Rait Maruste. Foto: Ants Liigus

Reformierakonnaga on otsustanud liituda Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik Rait Maruste.

«Viimased paarkümmend aastat olen olnud tegev valdkonnas, mis on olnud seotud demokraatia ja vabaduse ning inimõiguste konstitutsioonilise arendamise ja kaitsega. Tänases Eestis on sellele valdkonnale - liberaalsele demokraatiale – lähimal Reformierakond,» selgitas ta otsust.

Maruste hinnangul pole poliitikas olemine midagi, mis on vääritu või halb ja millega korralikul inimesel ei sobi end siduda.

«Kui me nii mõtleks, siis kuhu me jõuaksime? Olen oma professionaalse karjääri jooksul üht-teist õppinud ja kogenud, millest võiks meie riikluse edendamises ja arendamises ehk kasu olla,» sõnas ta.

Aastatel 1992–1998 oli Rait Maruste riigikohtu esimees, 1998 - 2010 lõpuni Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik. Ta on lõpetanud 1977. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna, olnud aastatel 1977–1992 ülikooli õppejõud ja teadlane.

Rait Maruste on Tartu Ülikooli õigusteaduskonna külalisprofessor. Samuti on Maruste olnud Eesti Akadeemilise Õigusteaduse Seltsi üks taastajatest ja selle hilisem esimees ning Eesti Õiguskeskuse looja ja käimavedaja ning Õigusinstituudi üks loojatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles