Raadiokutsungeid eiranud jaht sattus madalikule

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Herm

Eile sattus Hiiumaa lähistel madalikule jaht, kuid tänu kiirele reageerimisele päästeti alus ja pardal olnud inimesed ning jaht sai peagi teekonda jätkata.

21. juunil alates kella 11.15st saatis Kärdla mereseireoperaator Hiiumaa Sääre ninast umbes kaks meremiili põhja suunas merel olevale jahile raadiosidet kasutades väljakutseid, sest alus liikus ohtlikul kursil madala vee suunas. Korduvatele raadiokutsungitele jaht paraku ei vastanud, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kell 11.26 jaht enam edasi ei liikunud ja oli alust arvata, et see on sattunud madalikule. Merevalvekeskus võttis vastu otsuse suunata sellesse piirkonda olukorda kontrollima Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli.

Kell 11.44 edastati jahi pardalt teade, et jaht on sattunud madalikule. Merevalvekeskus tegi kindlaks, et jahi pardal on kaks isikut, nende eludele oht puudus ning leket alusel tekkinud ei olnud. Seejärel anti abivajajatele teada, et abi on juba teel.

Merepäästepatrull jõudis abivajaja juurde kell 12.14 ning kell 12.27 õnnestus jaht madalikult vabastada. Vigastusi jahile ei tekkinud ning pärast ohutu liiklemise juhiste saamist jätkas alus teekonda Kuivastu sadamasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles