Rõivas: Eston Kohvri perekond pole oma võitluses üksi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna Hiiumaal Kärdlas Teises maailmasõjas hukkunud hiidlaste monumendi juures peetud Võidupüha kõnes, et Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri lähedased pole oma võitluses üksi.

«Me hoiame oma südames ka neid, kes peavad tänase pidupäeva veetma eemal oma perekonnast ja lähedastest,» ütles peaminister, kes kannab täna Kohvri toetuseks rinnas kollasti linti.

«Olete ehk märganud seda kollast linti kuuerevääridel. Kanname seda oma kaasmaalase – Eston Kohvri – toetuseks ja lootuses, et õiglus võidab ühel päeval. Ja kinnituseks Estoni perekonnale ja töökaaslastele, et te ei ole selles võitluses üksinda,» sõnas peaminister oma pöördumises.

Kollast linti kannab Kohvri toetuseks täna ka president Toomas Hendrik Ilves.

Rõivas märkis, et täna peetakse esmakordselt Eesti ajaloos võidupäeva paraad Hiiumaal.

«See on kinnitus, et Eesti kaitse on kindel ükskõik, millises Eesti punktis – Kärdlas, Narvas, Mäetaguse külas. Ja tegelikult igas Eesti peres,» sõnas Rõivas.

Peaministri sõnul kannavad rahva tahet selle rahva liikmed, kes on valmis igal hetkel ja igas olukorras oma maad, oma rahvast, oma inimest kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles