Vormsi vabatahtlikud merepäästjad tegid esimese merekiirabi väljakutse-sõidu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepääste kaater.
Merepääste kaater. Foto: Eduard Laur

Teisipäeval, 23. juunil teenindasid Vormsi vabatahtlikud merepäästjad oma esimese merekiirabi väljakutse, kui saarelt oli mandrile vaja toimetada viga saanud lapsed.

«Kella ühe paiku päeval olid kaks Vormsit külastanud last jalgrattaga õnnetult kukkunud ning vajasid meditsiinilist läbivaatust erakorralise meditsiini osakonnas,» rääkis sündmusele reageerinud vabatahtlik merepäästja Ain Salupõld, vahendas Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste MTÜ.

«Kiirabiga konsulteerides selgus, et lapsed tuli transportida mandrile, ent kuna regulaarreisid Vormsi ja Rohuküla liinil olid tänaseks juba tehtud, oli ainuvõimalik abivajajad mandrile saada Vormsi Merepääste Seltsi kaatriga.»

Mandrilt sõitsid lapsed juba oma vanemate autoga edasi traumapunkti.

Vormsi Merepääste Seltsi peaeesmärgiks on tagada ja parandada navigatsioonihooajal mereohutust Lääne-Eesti saarestikus Vormsi, Hiiumaa, Haapsalu ja Noarootsi vahelisel alal, sh pakkuda abi kiirabile merekiirabi vormis.

Merepäästeselts on PERHi koostööpartner ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) lepinguline partner operatiivvalmisolekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles