Jaanilaupäev möödus politsei jaoks valdavalt rahulikult

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Politsei jaoks möödus jaanilaupäev valdavalt rahulikult, häirekeskus sai ajavahemikul 23. juunist kella 8st hommikul kuni 24.juunini kella 8ni hommikul kokku 687 politseiväljakutset.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnul suhtus politsei jaaniööl korduvalt vahele jäänud liiklusrikkujatesse karmikäeliselt ning arestikambris tuli öö veeta kümnel liikluseeskirju rikkunud juhil. Lääne prefektuuris toimetasid politseinikud arestikambrisse kaks, Lõuna prefektuuris kuus ja Põhja prefektuuris kaks liiklusrikkujat.

Samuti konfiskeeris politsei kuus sõidukit – Lääne prefektuuris kaks ja Põhja prefektuuris neli sõidukit.

Üle Eesti tabati 36 alkoholitarvitamise tunnustega mootorsõiduki juhti. Inimvigastustega liiklusõnnetusi oli kolm, nende seas üks joobes juhi süül.

Põhja prefektuuris tõsisemaid sündmusi ei registreeritud. Eile kell 17.09 sai politsei väljakutse Tallinnasse Kalevi staadionile, kus toimus kesklinna jaanipidu ning kus teataja väitel võis olla lõhkekeha. Kohal käis pommigrupp, kes kontrollis sündmuskohta ja midagi kahtlast ei leidnud.

Ida prefektuuris toimus kella 23.30 ajal liiklusõnnetus Narva – Narva-Jõesuu - Hiiemetsa maantee kaheksandal kilomeetril, kus alkoholitarvitamise tunnustega mees sõitis sõiduautoga otsa teeäärel liikunud naisele. Jalakäija viidi haiglasse.

Läänemaal tegelesid merepäästepatrullid  võimalike hädasolijate otsingutega, sest öö jooksul laekus kaks teadet punaste rakettide laskmisest.  Kella 23.08 anti teada, et punast raketti nähti Muhu saare kirdeosas. Teate kohaselt võis rakett olla lastud ka maismaalt. Olukorda merealal kontrollisid Kuressaare ja Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull. Kumbki abivajajat ei leidnud ja kell 2.28 otsingud lõpetati.

Kell 2.07 anti teada punasest raketist ja säratuledest Läänemaa lähistel merealal. Olukorra kontrollimisega tegeles Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull ning hädasolijaid ei tuvastatud. Otsingud lõpetati kell 4.02

Teisi tõsisemaid kuriteoteateid Lääne prefektuurile ei laekunud.

Lõuna-Eestis andsid jaanipäeval tooni kodused vägivallajuhtumid, mis suuremal või vähemal määra olid tingitud alkoholi liigtarvitamisest. Neist tõsiseim leidis aset Tartumaal Haaslava vallas, kus 35-aastane naine lõi tuttavat 59-aastast meest noaga. Mees toimetati haiglasse ning politsei pidas naise kinni.

Jaaniööl kontrollisid patrullid ebaadekvaatset juhti Võrumaal, kellele tehtud alko- ja ka narkotestid olid negatiivsed. Meedikute abil tuvastati siiski, et mehel on rohkete ravimite neelamisest tekkinud medikamentoosne joove ning ka tema kõrvaldati juhtimiselt.

Politsei-ja piirivalveameti politseimajor Kaido Saarniidul on hea meel, et öö möödus üldjoontes rahulikult.

«Jaanipidustused kulgesid valdavalt vahejuhtumiteta ja tõsisemaid õnnetusi ega üliraskeid kuritegusid jaanituledega seotult ei olnud. Võrreldes eelmise aasta jaaniööga, kui autoroolist tabati poolsada alkoholi tarvitanud juhti, oli see arv tänavu 36. Usun, et politsei ennetustöö ja jõupingutused liiklusjärelvalves on aidanud kaasa selle numbri vähendamisele. Paraku leidub ikka neid, kes liikluseeskirjadest ei hooli. Selles arvus kajastuvad ju vaid need juhid, kelle oleme suutnud avastada ja teedelt kõrvaldada. Tegelikkuses on see arv veel suurem,» märkis Saarniit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles