EÜL: Eestil on kõrghariduse vallas Põhjamaadelt palju õppida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tänasest pühapäevani toimub Riias Põhjamaade Üliõpilaskondade Ümarlaua kohtumine, kus arutatakse kõrgharidussüsteemide eesseisvate väljakutsete üle, Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) hinnangul on Eestil kõrghariduse vallas Põhjamaadelt palju õppida.

Eesti üliõpilasesindajate hinnangul peaks riik pöörama rohkem tähelepanu vajaduspõhise õppetoetustesüsteemi rajamisele ning tasuta kõrgharidusele, vahendas EÜLi pressiesindaja.

Põhjamaade kõrghariduse kvaliteedi üheks tunnuseks on tudengite jaoks õpingutele pühendumiseks loodud sotsiaalsed garantiid.

«Fakt, et üle poole Eesti tudengitest käib tööl, ja suur osa sealjuures täiskoormusega, on Põhja-Euroopas erandlik. Üliõpilased tuleks tuua tööturult tagasi auditooriumitesse ning siin on meil naabritelt palju õppida,» EÜLi juhatuse aseesimees Eimar Veldre.

Eesti tudengeid esindavad Eimar Veldre EÜList, Helgi Sammelselg Tallinna Ülikooli Üliõpilaskonnast ja Liis Tamman Tallinna Pedagoogilise Seminari üliõpilasesindusest.

Põhjamaade Üliõpilaskondade Ümarlauda kuuluvad Eesti, Islandi, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome ja Taani üliõpilaste katusorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles