Tänavu on juurde tulnud ligi 400 relvaomanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv.
Relv. Foto: SCANPIX

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel on tänav relva loa saanud ligi 400 inimest.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Sven Põierpaasi sõnul on Eestis registreeritud ligikaudu 27 000 relvaomanikku ja 65 000 relva, millest enamus on jahipidamiseks, laskespordiga tegelemiseks või enese- ja vara kaitseks mõeldud tulirelvad.

«See number on viimastel aastatel olnud stabiilne. Aastaid võrreldes joonistub välja, et uute relvade soetamine on seotud majanduse hetkeolukorraga – kui üldised majandusnäitajad on tõusvas trendis, kasvab ka uute relvade soetamiste arv,» ütles Põierpaas, lisades, et tänavu on viie kuuga relva käitlemise õiguse saanud ligi 400 füüsilisest isikust esmataotlejat.

Käesoleva aasta alguses muutus relvalubadega seotud teeninduse kord ning relvadega seotud taotlusi hakkasid vastu võtma kõik PPA teenindused, kus senini tehti vaid passi, ID-kaardi või elamisloaga seotud toiminguid.

«Varasemalt sai relvaloa taotlusi esitada vaid paar korda nädalas ja kindlaks määratud vastuvõtuaegadel. Nüüd saab seda teha kogu teeninduse lahtioleku jooksul ning võib öelda, et inimesed on muudatuse hästi vastu võtnud. Selle aasta viie kuuga esitati teenindustes enam kui 3600 relvadega seotud taotlust ja väljastati ligikaudu 3300 dokumenti,» rääkis Põierpaas.

Politsei- ja piirivalveamet tuletab relvaomanikele meelde, et hoolikalt jälgitaks relvaloa kehtivusaegu. Vähemalt üks kuu enne loa kehtivusaja lõppu tuleb teenindusse esitada vahetamistaotlus koos nõutavate dokumentidega. Kehtivuse kaotanud luba vahetada ei saa ning aegunud loa alusel relvade valdamine toob kaasa väärteomenetluse. Lisaks võimalikule karistusele tuleb õigeaegselt vahetamata jäänud relvaloaomanikul sooritada uuesti ka relvaeksam. Relvaloa kehtivuse lõppemise kohta on võimalik tellida elektrooniline meeldetuletus e- mailile või SMS teavitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles