Euroopa Liit nõudis ÜRO Inimõiguste Nõukogus ja OSCEs Eston Kohveri vabastamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Liis Treimann

Euroopa Liit tõstatas täna ÜRO Inimõiguste Nõukogus Eston Kohveri küsimuse, kutsudes Venemaad üles lõpetama rahvusvahelise õiguse rikkumine ning Eesti kodaniku viivitamatult vabastama.

Tänasel ÜRO Inimõiguste Nõukogu 29. istungjärgu istungil tõstatas Euroopa Liit Eston Kohveri küsimuse päevakorrapunkti all, kus käsitletakse kõige tõsisemaid inimõiguste rikkumisi, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Möödunud neljapäeval tegi Euroopa Liit samasisulise avalduse ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE). Euroopa Liidu avaldusega OSCE-s ühinesid Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Island, Makedoonia, Montenegro, Moldova, Norra ja Ukraina.

Eston Kohveri vabastamist nõudva avalduse tegid OSCE-s ka Ameerika Ühendriigid ja Kanada.

«Eston Kohveri röövimine Eesti Vabariigi territooriumilt FSB poolt ja ebaseaduslik kinnihoidmine Venemaal on jõhker rahvusvahelise õiguse rikkumine, mis on kestnud praeguseks juba enam kui 9 kuud,» ütles välisminister Pentus-Rosimannus. «Oleme tänulikud kõigile oma liitlastele ja partneritele, kes tõstatavad seda küsimust Venemaaga ka kahepoolselt ning aitavad meil rahvusvahelist survet hoida, et röövitud Eesti kodanikul lastaks koju pere juurde naasta,» rõhutas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles