Rõivas tutvustas Schulzile Eesti seisukohti põgenike küsimuses

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ja Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.
Peaminister Taavi Rõivas ja Euroopa Parlamendi president Martin Schulz. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna hommikul Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulziga, et tutvustada ülemkogu eel Eesti seisukohti migratsioonikriisi lahendamisel.

Nii Rõivas kui Schulz nentisid kohtumisel, et riikide vabatahtlik kokkulepe on eelistatum kui pealesunnitud kohustus, edastas valitsuse pressiesindaja.

Rõivase sõnul on kokkulepe Euroopa riikide vahel võimalik vaid siis, kui Euroopa Komisjoni pakutud valemit proportsionaalsemaks ning väikeriikidele jõukohasemaks muuta: «Mõistame vajadust, et kõik riigid peavad kriisi lahendamisele kaasa aitama, kuid soovime, et kokkulepe oleks vabatahtlik ning õiglane,» sõnas ta.

Peaministri hinnangul sellelt ülemkogult veel suure tõenäosusega lõplikke kokkuleppeid ei tule, küll aga on riikidel võimalus oma seisukohad välja öelda.

Rõivase ja Schulzi kohtumisel arutati veel Euroopa Liidu Venemaa-poliitikat ning vabakaubandusleppe sõlmimist USAga. Peaministri sõnul on Eesti vabakaubanduse veendunud toetaja ja hindab väga kõrgelt Euroopa Parlamendi presidendi aktiivset rolli vabakaubandusläbirääkimistel Ameerika Ühendriikidega. 

Ülemkogu algab täna õhtupoolikul Euroopa majandus- ja rahandusühendust puudutava raporti tutvustusega, millele järgneb diskussioon migratsiooni üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles