Valitsusjuhid jõudsid kokkuleppele pagulaste vastuvõtmise vabatahtlikkuses

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL valitsusjuhid
EL valitsusjuhid Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Täna Brüsselis Euroopa Liidu valitsusjuhtide üle kümne tunni kestnud ülemkogul jõuti kokkuleppele, et riigid panustavad Vahemerekriisi lahendamisesse vabatahtlikult ja vastavalt oma võimekusele. 

Peaminister Rõivas ütles ülemkogu arutelu kommenteerides, et tulemus toetab Eesti lähenemist kriisi lahendamisesse. «See on kogu pilti arvestades küll väike, kuid põhimõtteline otsus,» ütles Rõivas.

«Tänase arutelu kokkuvõtteks võib öelda, et ükski Euroopa Liidu liikmesriik ei eita sõdadega kaasnevat rändekriisi. Meie moraalne kohus on aidata hädasolijaid ja Eesti riik on piisavalt tugev, et üheskoos teiste riikidega lahendada sõjapõgenike küsimust,» ütles Rõivas ning lisas, et oluline on jõuda ka probleemide juurteni ning leida jätkusuutlik lahendus. 

Kreeka küsimuse arutelul oli peaministri hinnangul tunda, et valitsusjuhtide kannatus on viidud viimase piirini. «Ettepanekud, mille Euroopa Keskpank, Rahvusvaheline Valuutafond ja Euroopa Komisjon lauale panid, sobisid liikmesriikidele. Ootame, millise vastusega tuleb Kreeka Eurorühma rahandusministrite kohtumisele laupäeval,» ütles Rõivas ja lisas, et otsustamise aeg hakkab Kreeka jaoks läbi saama. «Selgus ja stabiilsus on see, mida Euroopa praegu vajab,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles