Keskkonnaagentuur koondab osakondi ja inimesi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaagentuuri alluvuses töötav radaritorn kõrgub Suure-Jaani vallas Sürgaveres.
Keskkonnaagentuuri alluvuses töötav radaritorn kõrgub Suure-Jaani vallas Sürgaveres. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskkonnaministeeriumi haldusalas kaks aastat tagasi moodustatud keskkonnaagentuur (KAUR) uuendab juba oma struktuuri, selle käigus koondatakse paarkümmend inimest.

Keskkonnaagentuuri pressiesindaja Kadri Kauksi sõnul struktureeritakse organisatsioon ümber nii, et see täidaks keskkonnaagentuuri moodustamisel võetud arengusuunda - kujuneda juhtivaks keskkonnainfo ja -analüüsi kompetentsikeskuseks.

Muudatuse tulemusel koondatakse sarnased funktsioonid kokku ja osakondade arvu vähendatakse seniselt 18lt üheteistkümnele. «Ümberkorraldustega kaasnevad paraku ka koondamised,» tõdes ta. Koondatakse 23 töötajat, kusjuures Kauksi sõnul ei puuduta need KAURi koosseisus olevat ilmateenistuse üksust.

«Selleks, et organisatsiooni töö toimuks tõhusamalt, analüüsiti põhjalikult osakondade töökorraldust ning võrreldi Keskkonnaagentuuri töökorraldust teiste riikide samalaadsete asutuste töökorraldusega. Analüüsi alusel ilmnes vajadus muuta asutuse juhtimisstruktuuri ning tuua seotud tegevusvaldkonnad optimaalsemate ressurssidega ühise juhtimisvaate alla,» märkis Kauksi.

Keskkonnaagentuur loodi 1. juunil 2013. aastal Keskkonnateabe Keskuse (KTK) ning Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ümberkorraldamisel. Asutusel on kaks põhifunktsiooni - keskkonnaseire korraldus koos keskkonnaseisundi analüüsiga ning ilmateenistus (Riigi Ilmateenistus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles