Venemaa eitas Eesti õhuruumi rikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Venemaa kaitseministeerium lükkas reedel tagasi Eesti võimude süüdistused, et nende transpordilennuk rikkus nädala alguses Eesti õhuruumi.

«Venemaa lennuk ei rikkunud Eesti riigipiiri. Transpordilennuk An-26 oli 22. juunil planeeritud lennul Kaliningradi oblastist Peterburi ja selle marsruut kulges neutraalsete vete kohal,» kinnitas Venemaa kaitseministeeriumi eestkõneleja kapten Artjom Sherstjukov.

«Kõik Venemaa õhujõudude lennud viiakse läbi ranges vastavuses rahvusvaheliste reeglitega ja kasutades selleks õhuruumi neutraalsete vete kohal, rikkumata teiste riikide piire,» ütles kapten.

Esmaspäeval rikkus Venemaa relvajõudude lennuk An- 26 Vaindloo saare piirkonnas Eesti õhupiiri.

Kaitseväe peastaabi teatel sisenes Venemaa relvajõudude lennuk An- 26 esmaspäeval kella 12.50 ajal Vaindloo saare piirkonnas ilma loata Eesti õhuruumi. Lennuk viibis Eesti õhuruumis alla ühe minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning eelnevalt oli esitatud lennuplaan, mille kohaselt lennuk pidi lendama rahvusvahelises lennuruumis. Lennukil oli raadiokontakt Eesti lennuliiklusteenindusega.

Välisministeerium kutsus reedel välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi ja edastas talle protestinoodi.

Õhupiiri rikkumise Vaindloo saare juures registreeris õhuoperatsioonide juhtimiskeskus Ämaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles