Sissesõidukeelu saanud Vene akadeemik jätkab protsessimist Eesti riigiga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediaklubi «Impressum» logo
Meediaklubi «Impressum» logo Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Eestisse sisenemise keelu saanud Vene akadeemik Valeri Tiškov vaidlustas Tallinna ringkonnakohtus halduskohtu otsuse, millega jäeti tema kaebus Eesti riigi vastu rahuldamata.

Tiškov taotleb siseministeeriumi vastava otsuse tühistamist ja andmete kustutamist sissesõidukeeldude riiklikust registrist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tallinna halduskohus märkis mais tehtud otsuses, et haldusakti tühistamiseks ei ole alust ja seaduse kohaselt peetakse sissesõidukeelu saanud välismaalaste kohta valitsuse kehtestatud korras ka sissesõidukeeldude andmekogu. Kuna andmekogu pidamise nõue tuleneb seadusest, siis ei saanud kohtu hinnangul ka Tiškovi taotlust vastavate andmete sulgemiseks või kustutamiseks rahuldada.

Vene teaduste akadeemia Mikluhho-Maklai-nimelise etnoloogia- ja antropoloogiainstituudi direktor, akadeemik Valeri Tiškov pidi eelmise aasta 13. oktoobril esinema Tallinnas meediaklubi Impressum korraldatud üritusel teemal «Rahvussuhted ja konfliktid poliitikapeeglis», kuid samal päeval saadeti ta Tallinna lennujaamast Moskva lennukile tagasi. Kaitsepolitsei on seostanud Impressumit Vene eriteenistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles