Bussijuht sai süüdistuse reisija surma põhjustamises

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padise vallas hukkus liiklusõnnetuses liinibussi reisija.
Padise vallas hukkus liiklusõnnetuses liinibussi reisija. Foto: Põhja prefektuur

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, kus süüdistab bussijuhti eaka naise surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises.

Prokuratuur süüdistab bussijuht Nikolaid liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest inimese surma põhjustamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ERRi uudisteportaalile.

Prokuratuur leidis, et bussijuht ei veendunud enne sõidu alustamist, et reisijatel on turvavööd kinnitatud, samuti ei arvestanud ta sõidukiiruse valimisel teeoludega. Kohtus süüdimõistmisel ähvardab bussijuhti kuni viieaastane vangistus.

Liiklusõnnetus juhtus 2013. aasta 15. detsembri pärastlõunal Harjumaal Padise vallas Harju-Risti–Riguldi–Võntküla teel, kus Nikolai kaotas lauges vasakkurvis liinibussi üle kontrolli. Buss kaldus paremale teelt välja ja paiskus külili. Õnnetuses hukkus reisijana parempoolsel esiistmel viibinud 76-aastane naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles