Riigikogu ELi asjade komisjon hindas pagulaskõnelused edukaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu asjade komisjon.
Euroopa Liidu asjade komisjon. Foto: Erik Peinar / riigikogu kantselei

Parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjon hindas edukaks rände tegevuskava läbirääkimised Euroopa Ülemkogul, kus jõuti kokkuleppele, et riigid panustavad kriisi lahendamisse vabatahtlikult ja vastavalt oma võimekusele.

Komisjoni reformierakondlasest esimees Kalle Palling ütles riigikogu pressiteenistuse teatel, et Euroopa kolleegid otsustasid toetada Eesti lähenemist, mille kohaselt peaksid liikmesriigid panustama põgenikekriisi lahendamisesse vastavalt oma suurusele ja võimekusele.

«Eesti jaoks on positiivne, et Euroopa Komisjoni pakutud 1064 põgeniku kvoot ei leidnud toetust,» ütles ta ja lisas, et samas tuleb muuta Eesti pagulaspoliitika avatumaks ja panustada rohkem rändesurve leevendamisse, suurendades oma võimekust järk-järgult.

Euroopa Liidu asjade komisjon arutab rändeküsimusi taas nädala pärast siseminister Hanno Pevkuriga, kes esindab Eesti seisukohti siseküsimuste nõukogus.

Euroopa Ülemkogu otsustas eelmisel nädalal, et Kreekasse ja Itaaliasse saabunud 40 000 hädasolijat paigutatakse ümber teistesse riikidesse kahe aasta jooksul, lisaks asustatakse ümber 20 000 põgenikku väljastpoolt Euroopa Liitu. Samuti lepiti kokku rahalise abi andmises kriisi leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles