Arvo Sarapuu pidas maarahva kongressi edukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu.
Arvo Sarapuu. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige ja maarahva kongressi peakorraldaja Arvo Sarapuu ütles, et eksisid need, kes arvasid ja lootsid, et maarahvas kokku ei tule, sest osavõtt oli võimas.

Sarapuu tõstis esile, et Brüsselis toimus põllumeeste kongress, kus oli 300 delegaati 30st riigist, kuid Eestis tuli kokku 600 inimest, mis näitab, et maaeluga ei ole kõik korras ja tuntakse teema vastu huvi. Samas ei osanud Sarapuu selgitada, miks Brüsseli kongressil polnud Eesti esindajat.

Sarapuu sõnul on võtmeküsimuseks, et Eestis tuuakse kuue miljard krooni eest toidukaupu sisse, kuid tegelikult võiks neid asju ise toota, kui põllumeestel selleks võrdsed võimalused oleks. Näiteks peaks tema hinnangul ära lahendama otsetoetuste küsimuse ja nii mõndagi muud.

«Ei saa mööda vaadata, kuidas hinnad kerkivad iga päev, toidukaupade käibemaksu määra tuleks vähendada,» soovitas ta.

Lisaks peaks Sarapuu arvates rohkem tähelepanu pöörama regionaalpoliitikale, sest viimati ei teadnud kohalik omavalitsus midagi Türi kolledži sulgemisest.

«See on riigi regionaalpoliitika peegeldus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles