Ülekanne: Rõivas ja Tsahkna räägivad põgenike vastuvõtmisest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna ja Taavi Rõivas.
Margus Tsahkna ja Taavi Rõivas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Peaminister Taavi Rõivas ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna annavad täna kell 13 valitsuse kabinetinõupidamise järel pressikonverentsi, kus räägivad põgenike vastuvõtmise plaanidest.

Valitsuskabinet arutab täna Eesti seisukohti Euroopa rände tegevuskava rakendusettepanekute kohta, millest räägitakse ka pressikonverentsil. Kell 13 algava pressikonverentsi otseülekannet saab vaadata siit.

Euroopa Ülemkogu otsustas eelmisel nädalal, et Kreekasse ja Itaaliasse saabunud 40 000 hädasolijat paigutatakse ümber teistesse riikidesse kahe aasta jooksul, lisaks asustatakse ümber 20 000 põgenikku väljastpoolt Euroopa Liitu. Samuti lepiti kokku rahalise abi andmises kriisi leevendamiseks.

Valitsuskabinet arutab tänasel nõupidamisel veel ka Kreeka finantsabiprogrammi lõppemisega seonduvat, samuti erakoolide rahastamist, avalike teenuste omanike määratlemise analüüsi ja ettepanekuid, üksi elavate pensionäride toimetulekut parandavat toetusskeemi, valitsemis- ja halduskorraldust puudutavaid ettepanekuid, õigusloome mahu vähendamise kava ning omavalitsusreformi eesmärke, ajakava ja põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles