Töötukassa: töövahendaja valikul tuleb olla ettevaatlik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Töötukassa soovitab olla töövahendaja usaldamisega ettevaatlik, kuna üha enam välismaale läinuid on töövahendajalt petta saanud.

Tüüpiline petuskeem näeb välja selline, et inimene sõidab oma raha eest kohale, töötab paar nädalat ja siis öeldakse talle, et rohkem tööd pole ning ta peab palka saamata Eestisse tagasi sõitma, vahendab ERR Uudised.

Inimkaubandusega võitlemisele pühendatud Portaali Living For Tomorrow esindaja Sirle Blumbergi sõnul tuleb välismaal töö asjus petta saanutelt kõnesid iga päev.

Kuigi töövahendusfirmadele väljastab litsentse sotsiaalministeerium, on mõned ettevõtted vahendanud tööd edasi ka siis, kui neilt on litsents ära võetud.

«Soovitan inimestel olla väga tähelepanelikud ja kutsun inimesi üles pöörduma Eesti Töötukassa spetsialistide poole,» soovitas Töötukassa juht Meelis Paavel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles