Nii roolijoodikute kui liiklusõnnetuste arv on kahanenud

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel Foto: Eero Vabamägi

Juuni liikluspilt oli kannatada saanute ning purjus juhtide arvu vaadates eelmise aasta sama perioodiga võrreldes lootustandvam ning ka poolaasta kokkuvõttes on 2015. aastal toimunud vähem liiklusõnnetusi kui eelmisel.

Politsei poolt kogutava esialgse liiklusstatistika kohaselt juhtus Juunis 97 inimkannatanutega liiklusõnnetust ning neis hukkus kaks inimest. Üheksa õnnetust, milles sai kokku vigastada 10 inimest, olid põhjustatud joobes juhi süül. Eelmise aasta juunis oli inimkannatanutega liiklusõnnetusi 145 ning neis hukkus üks inimene. Joobes juhtide poolt eelmise aasta samal perioodil põhjustatud üheksas õnnetuses sai vigastada 32 inimest.

Käesoleva aasta esimese kuue kuu jooksul on Eestis toimunud 580 liiklusõnnetust ning neis hukkus sarnaselt eelmise aasta sama perioodiga 33 inimest. Esimesel poolaastal juhtus joobes juhi süül 58 õnnetust, milles sai kokku vigastada 78 ning surma neli inimest. Eelmise aasta samal perioodil põhjustasid purjus roolikeerajad 76 õnnetust, põhjustades seitsme inimese surma ning 108 isikule vigastused.

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Marili Kohava sõnul hoiab politsei suvekuudel suurema tähelepanu all kolme peamist liiklusõnnetuste ohufaktorit. «Nendeks on joobes juhtimine, liiga suur sõidukiirus ning turvavöö kinnitamata jätmine,» rääkis ta.

«Igal aastal nõuab elusid suvine tüüpõnnetus, kus noor mees varahommikul suurel kiirusel väsimuse või alkoholijoobe tõttu teelt välja sõidab,» räägib Kohava ning rõhutab, et seda laadi õnnetuste ära hoidmisel on suur roll ka inimese sõpruskonnal. «Enamasti algavad sellised sõidud mõnelt ühiselt koosviibimiselt. Just sellistes seltskondades viibivad inimesed, kes saavad alkoholi tarbinud kaaslast rooli minemast takistada,» täpsustas ta, soovitades et samuti tuleks hoiduda hilisõhtustest ja varahommikustest pikkadest sõitudest.

Kohava rõhutab, et väsimusega võitlemise asemel on mõistlikum jääda öömajale ning sõitu alustanud kurnatud juhid võiksid mõelda teeservas puhkamisele.

Lisaks juhib politsei liiklejate tähelepanu kaherattaliste ohutusele, sest jalgratta, mopeedi või mootorrattaga liiklejaid on juunikuu jooksul vigastada saanud 37. «Kaherattaliste ohutus sünnib kõigi liiklejate koostöös, kus autojuhid on nõrgema osapoole suhtes tähelepanelikud,» märkis Kohava. «Samuti peavad kaherattaliste juhid tegema endast kõik oleneva, et mitte liiklusõnnetusse sattuda,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles