Video: Eesti parimad lõpetajad plaanivad õpinguid jätkata kodumaal

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Kadrioru pargi roosiaeda kogunenud parimad gümnaasiumi ja kutsekooli lõpetajate koolitee on selleks korraks küll seljataha jäänud, kuid sügise saabudes on plaan kooliteed jätkata.

Kohapeal valitses äärmiselt suvine meeleolu ja kõikjal oli tunda õhus valitsevat tarkust. Igal kohapeal viibival lõpetajal oli oma arusaam ja kogemus õnnestunud sihtmärgi saavutamiseks. Eduka lõpetamise eelduseks toodi välja ennekõike sihikindlust, järjepidevust ja õigeaegselt oma asjade ärategemist.

Simmo Saan, kes on Hugo Treffneri gümnaasiumi lõpetaja jagab nägemust õppimivõime kohta: «Ma arvan, et igaüks oleks selleks võimeline, kui ta piisavalt üritaks.» Samuti kavatseb ta oma õpinguid jätkata Eestis.

Paljud lõpetajad on enda jaoks juba selgeks teinud, kuhu ja mida nad edasi õppima lähevad. Väga paljud on enda jaoks valinud just Eesti ülikoolid. Ideed, mida plaanitakse õppima minna on kohati  küllaltki lennukad. Näiteks Tallinna Õismäe gümnaasiumi lõpetaja Enel Rand, kes unistab lennujuhi ametikohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles