India ülemkohus saatis laevakaitsjate kohtuasja tagasi Madurai kohtusse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures. Foto: Tairo Lutter

India ülemkohus andis täna suvepuhkuse järgsel esimesel tööpäeval teada, et ei võta laevakaitsjate kohtuasja arutlusele ja saatis kohtuasja tagasi Tamil Nadu kõrgeimasse kohtusse Madurais, teatas välisministeerium.

Välisministeeriumile teadaolevalt seadis ülemkohus kohtuasja ajalisele kestvusele piirangu, mille kohaselt peab Tamil Nadu kõrgeim kohus jõudma juhtumiga lõpuni kuue kuu jooksul.

Eesti saatkond New Delhis tegeleb laevakaitsjaid ülemkohtus esindanud advokaadi Aryama Sundaramiga otsuse täpsemate detailide väljaselgitamisega.

Välisministeerium ja Eesti saatkond New Delhis pöörduvad India võimude poole, et Eesti laevakaitsjad saaksid võimalikult kiiresti kodumaale tulla.

Eesti tahab, et India ametivõimud lubaksid pärast ülemkohtu otsust ja olukorras, kus kohtuasi kestab veel edasi, laevakaitsjad humanitaarkaalutlustel koju Eestisse enne protsessi täielikku lõppemist.

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris üle-eelmise aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku.

Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Eelmise aasta 26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium laeva meeskonnaliikmed kautsjoni vastu vabastada ning augusti lõpus liikus kaasus Tuticorini magistraadikohtust Madurais asuvasse Tamil Nadu osariigi ülemkohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles