Seeneline leidis Pärnumaa metsast kanepitaimed

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal leiti metsast sinna toodud kanepitaimed.
Pärnumaal leiti metsast sinna toodud kanepitaimed. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seeneline leidis Pärnus Niidumetsas mustikavarte vahele pistetud kahes suures lillepotis kõrguvad kanepitaimed, mille Pärnu narkopolitsei eile õhtul ära viis.

«Esimene mõte oli - kes küll oma toataimed metsa on toonud. Nad olid mõlemad suurde potti istutatud. Kui taimi nuusutasin, oli selge: kanep! Taimed paiknesid üsnagi metsavahelise tee ääres, samas on autode sage peatuspaik, see on jälgedest näha,» rääkis seeneline Mare Pärnu Postimehele.


Järgmisel päeval teavitas naine oma leiust narkopolitseid, kes sõitis temaga metsa taimi vaatama. Taimed lõhnasid spetsiifiliselt ja lühemal hakkasid õied puhkema. Väiksem taim oli meetripikkune, suurem poolteisemeetrine.


Lääne politseiprefektuuri narkokuritegude talituse ülemkomissar Nils Sempelson otsustas taimed ekspertiisiks kaasa viia.

Leiukoha vaatluse ja pildistamise järel pandi taimed kilekotti ja toodi metsast välja.

Tema sõnul oli näha, et taimedelt oli lehti võetud. «Oletuslikult võiks neilt taimedelt saada 20 grammi kuivi lehti, gramm maksab aga narkoturul 300 krooni,» selgitas Sempelson.

Kanepikasvataja väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles