Vene väed lammutavad kontrollpunkte Gruusia lääneosas

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusias lääneosas viibivate ajakirjanike sõnul on selles regioonis viibivad Vene sõdurid asunud lammutama hiljuti rajatud kontrollpunkte ning näivad valmistuvat taandumiseks sellest nn puhvertsoonist.


Reutersi telereporter mägi sõdureid eemaldamas betoonplokke ja puidust poste Pirveli Maisi küla juures Khobi lähedal, mõnekümne kilomeetri kaugusel kontrolljoonest Abhaasiaga.

Musta mere ääres asuva Phothi linnapea kinnitas uudisteagentuurile, et ka seal lammutatakse aktiivselt kontrollpunkte ning osa sõdureid ja soomukeid on juba lahkunud, samuti viisid veokid ära laskemoona.

Lõuna-Osseetia ümber rajatud puhvertsoonis esialgu vägede lahkumisest märke pole. Gruusia võimude teatel hukkus seal täna üks politseinik, keda tulistati Vene vägede kontrollpunktist.

Venemaa lubas osa väed täielikult puhvertsoonist välja viia kuu aja jooksul, kuid taanduda strateegiliselt tähtsa Phothi sadama ümbert juba nädalaga. Samal ajal viiakse separatistlikesse vabariikidesse juurde tuhanded sõdurid, kes kavatsetakse sinna jätta pikemaks ajaks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles