Rektorivalimised kohtus vaidlustanud TTÜ töötajad taotlevad olukorra külmutamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Eero Vabamägi

TTÜ kuratooriumi Jaak Aaviksoo rektoriks valimise otsuse kohtusse kaevanud töötajad taotlevad kuni kohtuotsuseni praeguse olukorra külmutamist.

Senikauaks, kuni kohus arutab, taotlevad hagejad olukorra külmutamist esialgse õiguskaitse korras. «Loodame, et kohus annab selles osas oma seisukoha enne 7. juulit, mil kuratoorium uuesti kokku tuleb,» ütles TTÜ nelja töötajat esindav vandeadvokaat Piret Blankin.

TTÜ töötajad Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Raivo Vilu ja Sandra Särav esitasid Harju maakohtule hagi Jaak Aaviksoo valimist puudutava kuratooriumi otsuse tühisuse tuvastamiseks vahetult enne jaanipäeva, 22. juunil. 26. juunil asus maakohus seisukohale, et tegemist võiks olla halduskohtule alluva vaidlusega ning keeldus asja menetlusse võtmast.

«Hagejad sellega ei nõustunud, sest on oluliselt rohkem kaalukaid argumente, miks asja peaks arutama tsiviilasju läbivaatav kohus. Seetõttu esitati määruskaebus kohtu seisukoha üle vaatamiseks,» märkis Blankin.

«Peame suutma hoida kainet pead ja eristada hirme ning isiklikke antipaatiaid faktidest ja tegelikust olukorrast

«Tegemist on kohtupraktikas läbi vaidlemata küsimusega ning ei ole välistatud, et oma seisukoha annab lõpuks riigikohus,» lausus ta.

Toetajad soovivad sujuvat ametissekinnitamist

Seevastu TTÜ kuue teaduskonna dekaanid tegid ühispöördumise TTÜ kuratooriumile, paludes Jaak Aaviksoo õigeaegselt ametisse kinnitada.

«Eelmisel nädalal tegid kuue TTÜ teaduskonna (ehitus-, energeetika-, infotehnoloogia, keemia- ja materjalitehnoloogia, majandus-, ja mehaanikateaduskonna) dekaanid ühispöördumise TTÜ kuratooriumi poole palvega teha kõik võimalik kuratooriumi töövõime taastamiseks ja keskenduda ülikooli strateegilisele juhtimisele. Tehti ettepanek kinnitada ametisse täievoliline TTÜ rektor – Jaak Aaviksoo-, võimaldamaks uuel rektoril alustada tööd septembris 2015,» kirjutas infotehnoloogia teaduskonna dekaan Gert Jervan ülikooli töötajatele ja üliõpilastele saadetud kirjas.

«Peame suutma hoida kainet pead ja eristada hirme ning isiklikke antipaatiaid faktidest ja tegelikust olukorrast. Näiteks poliitikuks olemine - kes soovib, leiab tänaste ja endiste rektorite hulgast nii Eestis kui välismaal mitmeid endisi (teadus-haridus)poliitikuid. Või toimimine autokraatliku juhina - ülikooli igapäevast tööd juhivad rektor ja tema meeskond ning laiapõhjaline TTÜ nõukogu. Uue inimesena tuleb leida majast liitlasi, saavutada konsensus ja teha kompromisse, mitte vastupidi,» kirjutas Jervan. 

«Tänasel päeval on esmaoluline, et kuratoorium kinnitaks valitud rektori ametisse. Vajalik on tagada ülikooli jätkusuutlik juhtimine, et saavutada meie arengukavas sätestatud eesmärk - TTÜ saamine üheks juhtivaks Läänemeremaade tehnikaülikooliks,» kirjutas Jervan. 

TTÜ 11-liikmeline kuratoorium valis 22. mail uueks rektoriks Jaak Aaviksoo ning koguneb rektori ametisse nimetamist arutama 7. juulil. Kui kuratoorium Aaviksoo rektoriks kinnitab, astub ta viieks aastaks ametisse 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles