Uus välisministri kandidaat peaks selguma järgmisel reedel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ja välisministri kohalt lahkuv Keit Pentus-Rosimannus pressikonverentsil.
Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ja välisministri kohalt lahkuv Keit Pentus-Rosimannus pressikonverentsil. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Peaminister Taavi Rõivas kavatseb uue välisministri kandidaadi esitada Reformierakonna juhatusele suure tõenäosusega järgmisel reedel.

«Olen alustanud uue välisministri kandidaadi otsinguga, kavatsen seda väga põhjalikult teha,» kinnitas Rõivas.

Valitsuse liige asub ametisse vandega riigikogu ees, mistõttu Rõivas rääkis riigikogu esimehega, kes pidas realistlikuks paari-kolme nädala jooksul erakorralise istungi selleks kokku kutsuda. Enne seda esitab ta kandidaadi kinnitamiseks Reformierakonna juhatusele, mis võiks Rõivase ettepanekul koguneda järgmisel reedel.

Rõivas ütles, et otsinguga pole suisa tuli takus, aga venitada pole ka mõtet. «Seni on Keit Pentus-Rosimannusel kõik volitused olemas, nii et Eesti ei jää esindamata. See annab mulle pisut rohkem aega ja on võimalik rahulikult kõigiga nõu pidada,» lausus peaminister.

«Formaalselt algab mul puhkus, aga see tähendab vähem kokkulepitud kohtumisi ja rohkem aega selle teemaga tegelemiseks. Võite olla päris kindlad, et leiame parima võimaliku välisministri ja lähinädalatel saab ta ametisse,» lausus ta.

Rõivas keeldus võimaliku uue kandidaadi kohta enne tema esitamist vihjeid andmast.

Rõivasel oli ka palve teemast rääkides korrektseid termineid kasutada. «Olen jälginud nii  ajakirjanike kui poliitikute kommentaare selle teema juures. Tahan tähelepanu osutada, et see [Autorollo kohtuotsus – toim] on tsiviilvaidlus, siin ei ole süüdi ega õigeks mõistetuid. Seega on terminoloogiliselt eksitavad väljendid «süüdi jäämine», «süüdi mõistetud», saab vaid võitjatest ja kaotajatest rääkida. See ei ole kohtumõistmine kriminaalses mõistes,» rõhutas peaminister.

Ringkonnakohtus Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud välisminister Keit Pentus-Rosimannus esitas eile peaministrile tagasiastumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles