ERR keeldus Kesknädala tutvustamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknädal Tallinna volikogu liikmete töölaudadel.
Kesknädal Tallinna volikogu liikmete töölaudadel. Foto: Raigo Pajula

Eesti Rahvusringhääling otsustas kolmapäeva hommikuti mitte tutvustada Keskerakonna lehte Kesknädal, sest tegemist on poliitilise ajalehega.

Kesknädal pöördus septembris Eesti Rahvusringhäälingu poole, soovides teada saada, mis reeglite või kokkulepete alusel toimub igal hommikul ajalehtede sisuülevaade ja kas see on kooskõlas reklaamiseadusega. Samuti sooviti teada, kas ERR hakkaks kolmapäeva hommikuti tutvustama Kesknädalat.

Rahvusringhäälingu vastukirjas tõstetakse esile, et Vikerraadio tutvustab hommikuti suuremaid üleriigilisi lehti ja maakonnalehti ning valik on Vikerraadio toimetuse otsus ning kokkuleppeid lehetoimetustega ei ole.

Samuti anti vastuses teada, et Vikerraadio ei kavatse Kesknädalat tutvustama hakata, sest raadio ei edasta poliitiliste väljaannete tutvustusi.

Kesknädala toimetus tahtis ka teada, miks tutvustatakse Eesti Kiriku sisu, sest riigis ei ole riigikirikut. ERRi vastuse kohaselt on nii Eesti Kirik kui ka Videvik nende eakate kuulajate jaoks olulised väljaanded ja need ülevaated on programmi lülitatud vastu tulles selle elanikkonnagrupi soovile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles