Saar loobus sotside juhiks kandideerimisest Mikseri kasuks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar teatas täna Paides toimunud viimasel esimehekandidaatide debatil, et toetab erakonna esimehena Sven Mikserit ning taandab seega enda kandidatuuri.

«Vajame uue põlvkonna juhti, kes suudab anda nii erakonnale kui ka Eesti poliitikale uue mõtte ja näo,» ütles Saar.

«Sven on dünaamiline, loova mõtlemise ning mitmekülgse kogemuse ja kiire reaktsioonga poliitik. Esimehena suudab ta tuua erakonda tagasi töörahu ning viia ellu sotsiaaldemokraatide visiooni kaasaegsest Eestist.»

Saar peab oluliseks, et Mikseri juhitud erakonnas ei läheks kaduma ühegi senise esimehe kogemused. «See kogemustepagas on ääretult mitmekülgne ning erakonna tugevdamiseks hädavajalik.» Samuti kinnitas Indrek Saar valmisolekut kandideerimaks erakonna aseesimeheks. «Minu jaoks on esmatähtis organisatsiooni sisemine areng. Meie nägemused Sveniga selles osas kattuvad.»

Nelja nädalaga pidasid sotsiaaldemokraadid 16 debatti kõigis Eesti maakondades. «See on hea näide kõigi piirkondade kaasamisest ja ühtlasi ka täiesti uus nähtus Eesti poliitilises kultuuris,» märkis Saar.

«Avalikku väitlussarja uute juhtide valimise eel ei ole seni julgenud ette võtta ükski teine erakond. See näitab, et sotsiaaldemokraadid on valmis muutuma nii sisuliselt kui ka vormiliselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles